19 Jan
19Jan

Читання вголос дітям - переваги:

  • читання дитини навчає мови - розширює словниковий запас, привчає до нових понять з літературної мови, а також вчить правильно будувати речення природним шляхом.
  • читання дітям формує слухові процеси  - дитина прислухається до акценту, інтонації, мелодії, це дозволяє їй розпізнавати і правильно читати наміри інших людей. Давайте змінимо акцент, адже це ідеальна можливість запитати дитину про емоції: сумуємо ми зараз чи радіємо?
  • читання вашій дитині зосереджує увагу - стеження за розповіддю та історією героїв є дуже приємним способом для дитини навчитися зосереджувати свої думки, звертати увагу на причинно-наслідкові зв'язки та мислити логічно.
  • читання дітям впливає на виховання, демонструючи позитивні моделі поведінки – дитина, переживаючи долю казкових героїв, просто пізнає життя. Вона може дати моральну оцінку літературному герою, відрізнити добро від зла і зробити висновки.читання дитині вчить співчуття - дитина, слухаючи історію, часто знаходить себе в герої. Вона стає більш чутливою до інших, вміє поважати їх, тому що, переживаючи емоції героїв, вона намагається ідентифікуватися з ними.
  • Читання дітям дозволяє відкрити їм невідомі досі почуття - вказує на існування в світі суперечливих цінностей: добра і зла, а також почуттів: гніву, радості, болю і смутку. Це вчить дитину правильно реагувати на ситуації, з якими вона раніше не стикалася. Коли вони з нею трапляться, вона уже знатиме, як себе поводити.читання дитині дає їй всебічні знання - завдяки книгам з красивими ілюстраціями діти дізнаються більше про світ.
  • читання дітям зміцнює сімейні зв'язки - читання мами і тата дитині перед сном - це найпрекрасніші моменти в житті дитини. Навіть зайняті, втомлені дорослі, які не знають, як грати з дитиною, відчують магію цієї миті, яка нічого не коштує, але може творити чудеса. Малюкам подобається спостерігати, як змінюється вираз обличчя читача.
  • читання вашій дитині вчить її впевненості в собі - запевняє дитину, що завжди є хороше рішення та вихід із будь-якої ситуації. Керуючись добром, як позитивний герой, дитина отримає щасливий кінець.
  • читання дітям захищає їх від вторинної неписьменності  - ми живемо у світі контрактів, документів, які ми повинні гарантувати своїм підписом. 

Це вимагає від нас ретельного розуміння прочитаного. Читаючи дитині, ми змалечку привчаємо її читати й аналізувати текст.

Пам'ятайте, що читаючи самі, ви зможете заразити читанням свою дитину.
Тож шановні батьки, бабусі, дідусі, сестрички, братики, дядьки та тітки!
Читайте своїм дітям 20 хвилин на день. Кожен день!
Проводячи час з дитиною, ми показуємо їй, що вона для нас дуже важлива,і читаючи їй кожен день, ми показуємо, що ми тільки для неї.

Коментарі
* Електронний лист не публікується на веб-сайті.