19 Jan
19Jan


Саме ми, батьки, вирішуємо, чи віддати дитину в садочок, чи залишити її вдома. Від нашого вибору залежить, чи буде дитина правильно розвиватися, чи зможе вона опинитися в колективі однолітків і чи набуде вона здатності пристосовуватися до оточуючих умов. Ми хочемо, щоб наш скарб мав багато друзів, був успішним і розвивав свої здібності. Давайте дозволимо йому це зробити. Дитячий садок дає такі можливості. Він пропонує те, що ми, батьки, іноді не можемо запропонувати своїм дітям. 

Чи варто віддавати дитину в дитячий садок?


Дитячий садок вчить самостійності. Щоб потрапити до дитячого садка, дитина має бути певною мірою самостійною. І навіть якщо наш скарб вміє одягатися і їсти, він закріпить ці навички в дитячому садку. Цілком можливо, що він навчиться додатковим заняттям, таким як шнурування черевиків. Дитина спостерігає навколишній світ і таким чином пізнає його. Вона вивчає поведінку інших і на цій основі розвиває самостійність і відповідальність за себе.

Дитячий садок показує, як функціонувати в групі

Дитячий садок – місце зустрічі багатьох дітей. Ніхто з нас не має впливу на те, з ким буде наш малюк у групі. Проте кожен з батьків може бути впевнений, що його дитина зустріне як милих людей, з якими зав'яже першу дружбу, так і тих, з ким буде битися за кольорові олівці чи іграшки. Кожен із цих досвідів цінний для дитини. 

Дитячий садок навчає правилам, що керують групою в цілому, і дає можливість набути вміння співпрацювати з іншими. Завдяки цьому дошкільник починає розпізнавати поведінку однолітків і вчиться реагувати на ситуації, з якими йому доводиться стикатися спочатку в дитячому садку, а потім і в житті.


Дитячий садок вчить дітей налагоджувати контакти

Для одних дітей це дається легко, для інших розмова з однолітком є непереборною проблемою. У пісочниці їх замінює мама, яка допомагає їм пробити перший лід. У дитячому садку, навпаки, дитина повинна дбати про себе сама. Вона вчиться боротися зі сором'язливістю і долати сором'язливість, щоб завоювати симпатію друзів. Це надзвичайно цінна навичка, тому що на кожному з пізніших етапів життя в суспільстві дитині – як дорослій – доведеться налагоджувати контакти в школі, на роботі чи серед друзів. Якщо він не навчиться цього на самому початку свого життя, йому буде складніше набути навичок спілкування в соціумі у дорослому віці.


Дитячий садок вчить співпраці

Дитина, яка не має братів і сестер і часто змушена грати сама через брак часу у батьків, не має можливості навчитися співпрацювати. Гра з однолітками і спільне виконання завдань є важливим елементом розвитку маленької людини. Дитячий садок створює чудові умови для розвитку вміння співпрацювати з іншими, вчить толерантності та відкриває світ. Крім того, дитина в групі стає готовою йти на компроміс і здатна ділитися з іншими так, щоб обидві сторони виграли.


Дитсадок вчить слухняності

Діти швидко звикають до комфорту та майстерно переходять межі терпіння батьків. Якщо батьки про щось просять, але потім не вимагають, дитина не має можливості навчитися слухняності. Як тільки вона помітить, що мама чи тато дуже добре вміють самостійно чистити іграшки, дитина почне використовувати цю батьківську слабкість в інших сферах свого життя. Після повернення з роботи нам або не вистачає розуму доглянути за малюком, або нам не вистачає терпіння, і ми воліємо зробити те, що ми попросили дитину, ніж чекати, поки вона зробить те, що попросили. Ми дозволяємо своїм дітям «вилазити на голову», але вони повинні навчитися, що іноді потрібно підкорятися іншим. Дошкільник знає, що він повинен слухатися няні і їсти те, що на вечерю, а не те, що він хоче. І якщо вдома криком чи плачем змушував маму робити те, що хоче, то в дитячому садку він повинен бути слухняним і чемно виконувати вказівки вихователя.


Дитячий садок вчить відповідальності

Дитина вчиться відповідати за себе та інших. Вона знає, що вона повинна стежити за своїми іграшками, доглядати за ними. Удома відповідальність часто покладається на батьків чи бабусь і дідусів. У дитячому садку у малюка формується і закріплюється вміння бути відповідальним самому.
Дитячий садок стимулює всебічний розвиток дитиниХоча ми хочемо, щоб наш скарб дізнавався про культуру та мистецтво в широкому розумінні, ми не завжди можемо це забезпечити. У дитячому садку діти не тільки читають, а й тренують пам'ять, вчать віршики та пісеньки. Вони займаються художніми гуртками, співають, виступають у театрах. Ці заняття сприяють розкриттю творчих здібностей дитини, сприяють розвитку індивідуальних інтересів. Дитячий садок створює умови для набуття нових навичок і систематичного поглиблення знань, оскільки дає змогу пізнавати світ шляхом самостійного експериментування та дослідження навколишнього середовища. Дитина, яка ходить в садок, має більше можливостей. Ці можливості надає група однолітків і вихователька, яка весь свій час приділяє дітям. Вона зосереджує на них всю свою увагу. Завдяки цьому ви зможете подбати про себе, свій розвиток і досягнення професійних успіхів. Дозвольте дитині трохи самостійності. Завдяки цьому ви виконаєте почуття обов'язку, а ваш малюк отримає цінні навички, які стануть у нагоді у дорослому житті.

Коментарі
* Електронний лист не публікується на веб-сайті.